
USŁUGI DDD
DERATYZACJA – ZWALCZANIE GRYZONI | |
---|---|
MYSZY I SZCZURY Zwalczanie |
DEZYNFEKCJA | |
---|---|
OZONOWANIE WARSZAWA |
OCHRONA OBIEKTÓW PRZED SZKODNIKAMI | |
---|---|
MONITORING HACCP |
USŁUGI DDD
Dezynfekcja Dezynsekcja Deratyzacja
Obecność drobnoustrojów, insektów, czy też gryzoni stanowi poważne zagrożenie. Zarówno w domu, jak i w firmie może prowadzić do poważnych strat finansowych lub całkowicie uniemożliwić korzystanie z nieruchomości. Można tego uniknąć, korzystając z profesjonalnych usług dezynfekcyjnych, dezynsekcyjnych oraz deratyzacyjnych.
Usługę zamówić mogą:
– osoby prywatne;
– przedsiębiorcy;
– jednostki publiczne.
Dezynfekcja
Usługa dezynfekcji obejmuje eliminację bakterii, grzybów oraz wirusów w pomieszczeniu. Oczyszczane są podłogi, ściany wraz z całym wyposażeniem tj. z umeblowaniem i maszynami. Co istotne, używane środki do dezynfekcji usuwają także formy przetrwalnikowe patogenów. Pozwala do zyskać pewność, że oczyszczone powierzchnie są całkowicie pozbawione niebezpiecznych mikroorganizmów.
Podmioty, które najczęściej korzystają z usługi to m.in.:
– jednostki systemu opieki zdrowotnej, w tym głównie szpitalne, przychodnie, ambulatoria i dentyści;
– pojazdy przewożące chorych, zmarłych oraz transportujące żywność lub odpady;
– wszelkie obiekty noclegowe tj. pensjonaty, hotele, hostele itp.
Dezynsekcja

Usługa dezynsekcji obejmuje całkowite usunięcie insektów. Pozwala zlikwidować wszystkie rodzaje owadów, niezależnie od ich stadium rozwoju. Oznacza to, że wyeliminowane zostaną zarówno rozwinięte insekty, jak i wszelkie larwy. Często są to różnorodne muchówki, osowate, pluskwy i karaczany oraz szkodniki magazynowe.
W zależności od rodzaju owadów, ich liczebności i warunków w pomieszczeniu użyte mogą być m.in.:
– środki fizyczne tj. ogień, para wodna, ultrafiolet itp.;
– środki mechaniczne;
– środki chemiczne.
Usługa najczęściej wykonywana jest we wszelkich zakładach w branży spożywczej oraz w przestrzeniach magazynowych.
Deratyzacja
Usługa deratyzacji obejmuje usunięcie wszelkich gryzoni. Przede wszystkim myszy oraz szczurów. W zależności od charakterystyki obiektu stosowane są środki chemiczne lub fizyczne. W przypadku urządzeń fizycznych najczęściej są to tzw. pułapki żywołowne lub zatrzaskowe. W przypadku środków chemicznych najczęściej używa się stacji deratyzacyjnych. Warto zwrócić uwagę, że zabieg deratyzacji powinien być przeprowadzany także profilaktycznie. Szczególnie w przypadku sklepów, lokali gastronomicznych, magazynów żywności.
